Ferromax 65mg Fe2 + ferrosulfat tabletter 100stk

Ferromax – en effektiv løsning når kroppen trenger ekstra tilførsel av jern. Ferromax tabletter er et jernpreparat som inneholder ferrosulfat. Jern inngår i kroppens mange viktige forbindelser, først og fremst i hemoglobin (protein som finnes i de røde blodlegemene), men også i en rekke andre enzymer

Hjelper mot:

Dette er et reseptfritt legemiddel til behandling og forebygging av jernmangel og jernmangelanemi. Ferromax inneholder 200mg ferrosulfat tilsvarende 65mg Fe2+ og brukes også til å forebygge jernmangel hos blodgivere og pasienter som har fått fjernet deler av magesekken. Ferromax kan brukes som jerntilskudd under graviditet og amming etter avtale med lege.

Kan brukes av

Voksne og barn over 12 år
Gravide og ammende: Dosering etter avtale med legen

Forsiktighetsregler

Ferromax 65 mg tabletter

Ferromax jerntabletter (ferrosulfat). Reseptfritt legemiddel. Voksne og barn over 12 år: Til behandling og forebygging av jernmangel. Vis forsiktighet ved forsnevringer i spiserøret. Syrenøytraliserende midler og tetracykliner (mot bakterieinfeksjon) nedsetter opptaket av jern. Det kan unngås ved å ta midlene adskilt med 2-3 timers mellomrom. Gravide og ammende etter avtale med lege. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.

Dosering av 65 mg Fe2 +

Voksne og barn over 12 år:
2 – 3 tabletter daglig, f.eks. 1 tablett om morgenen, 1 – 2 tabletter om kvelden, eller etter legens anvisning.

Beredningsform

Tabletter

Finnes hos

boots
apotek1
vitus
komplettapotek
Laster

Er du helsepersonell?

Disse sidene er rettet mot helse personell.