Når du snubler eller tråkker over og får denne typen småskader, vil kroppen frigjøre kroppsegne stoffer som kalles prostaglandiner. Disse utløser symptomer på smerte og betennelse.
 
Forstuing eller forstrekning?
 

En forstuing skyldes at et ledd er blitt vridd eller strukket mer enn det tåler, noe som fører til at det skadede området blir vondt, varmt og hovent. En forstrekning skyldes at muskler eller sener blir vridd eller dratt. Vanlige områder for belastning er nakke og skuldre, hamstringmuskel (bak låret), hånd og arm. Feilaktig løfting eller lengre repetitive bevegelser gir belastning på muskler og sener. 20% av alle idrettsskader er ankelskader slik som forstuing eller forstrekning. En forstuing gjør vondt, men når den verste smerten og hevelsen er borte, bør du gradvis begynne å belaste foten. En tilpasset belastning vil dempe hevelsen og hjelper tilhelingen av smerten.

Kjøle ned

En smertestillende gel  kan gi god smertelindrende effekt både ved forstrekning og forstuing, altså ved plager som lett kan oppstå i hverdagen. Ofte vil også en kjølende effekt være ønskelig. Med innhold av mentol vil du få en kjølende følelse på stedet som smøres inn, noe som ytterligere vil  bidra til smertelindringen.